Winkelen in de omgeving

Bergen heeft zijn gezellige winkels het hele jaar geopend. Terrasjes zijn daar in overvloed om heerlijk na het winkelen te lunchen of te dineren.

Egmond is beroemd om zijn braderie en heeft een klein knus en gezellig plein waar het goed vertoeven is. Fameus zijn de vis winkels, waar u kan genieten van verse vis.

De Stad

Alkmaar heeft veel verschillende soorten winkels en mag zich daarom de tweede winkelstad van Nederland noemen. Alkmaar is een compacte stad en dat maakt het winkelen extra leuk, want alles ligt dichtbij elkaar. Bovendien kun je op donderdagavond tot 21.00 uur winkelen!

Gezellige winkelstraten
In de gezellige winkelstraten van de stad vind je o.a. de grotere en bekende winkelketens waar je ongetwijfeld slaagt voor een nieuwe garderobe of een leuk cadeau. Sla vooral de kleine zijstraatjes niet over, want daar bevinden zich talloze unieke winkels.

De Oude Stad
Wie zich begeeft in het netwerk van de historische straatjes van De Oude Stad zal versteld staan. Deze smalle klinkerstraatjes met eeuwenoude pandjes ademen een heel bijzondere sfeer uit. Achter de historische gevels vind je veel leuke winkeltjes.

De kaasmarkt
Elke vrijdag in het seizoen wordt er in Alkmaar de traditionele kaasmarkt gehouden, dit is een evenement die een ieder gezien moet hebben.

Overstad met meubelboulevard
Op slechts een paar minuten lopen van de binnenstad, vind je Overstad met de meubelboulevard en het overdekte winkelcentrum 'Noorder Arcade'. Hierin zijn veel grote winkels gevestigd met een breed assortiment op het gebied van speelgoed, hifi apparatuur, kleding en sportartikelen.

Koopzondagen
Eens in de maand zijn de winkels in de binnenstad geopend op zondag. In principe is elke eerste zondag van de maand koopzondag in Alkmaar, maar er zijn wel eens uitzonderingen. Wil je weten wanneer het koopzondag is? Klik dan hier voor het overzicht. Koopzondag is geen garantie dat alle winkels geopend zijn. Wil je naar een specifieke winkel, dan raden we aan eerst even te bellen om na te gaan of de winkel geopend is op koopzondag.