Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Overzicht van enkele leuke en interessante uitstapjes :

Het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef

Met maar liefst 6 rijksmonumenten vormt Het Slotkwartier de parel in het hart van Egmond aan den Hoef. Hier adem je de sfeer uit de middeleeuwen! Het Slot op den Hoef is de plek waar de heren van Egmont, later de graven, 400 jaar hun zetel hadden. Deze prachtige plaats vol geschiedenis is zeker de moeite van een bezoek waard!

Huys Egmont (watgaanwedoen.nl)


Jansje Schong in Egmond aan Zee
Bunkermuseum Jansje Schong is gevestigd in een voormalig Duitse munitiebunker in de duinen bij Boulevard Noord. Het museum bestaat uit 2 kleine kamers met vitrinekasten met objecten over alles wat er vroeger afspeelde. Over het leven van gewone Egmonders, de grootscheepse evacuatie, de bouw van de Atlantikwall, de beschietingen van de zeereep door Engelse en Amerikaanse jagers, over het verzet en de 1000 Duitse soldaten die er gelegerd waren. ... kijk ook eens op Bunkermuseum Jansje Schong – Een museum van Stichting Egmond '40-'45 (egmond4045.nl)


Zeeaquarium in Bergen aan Zee
Het zeeaquarium is leuk en leerzaam voor kinderen en ook ouderen om bij wat minder weer te bezoeken ... kijk ook eens op www.zeeaquarium.nl


Land van Fluwel in Sint Maartenszee

Op Land van Fluwel is het voor elk kind en ouder vrij in de bol genieten. Avonturiers en Levensgenieters gaan terug de natuur in. Prieken en prutten bij Strand van Fluwel en wilde avonturen beleven op het Blote Voetenpad. Struin 1 kilometer over het weidse park en verleg je grenzen. Uniek is ook de sprookjesachtige route door het bos waarbij je met een audiotour kennismaakt met de geschiedenis van onze bekendste bloem de tulp.

Land van Fluwel, avonturenparadijs voor jong en oud in Noord-Holland


Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum
Hét vertrekpunt voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat.

Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van Noord-Holland. U komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. De Hoep organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies, ook speciaal voor kinderen. Zij helpen u graag bij het uitstippelen van een tocht langs bijzondere plekjes in de duinen, zoals de vogelkijkhut en de waterbel.?

In de Hoeptuin ziet u hoe het duinlandschap is ontstaan, met zijn bijzondere diersoorten en unieke bomen- en plantengroei. Er is een vlindertuin, waterpoel en vogelobservatiewand Bij de balie zijn rugzakjes verkrijgbaar voor een speurtocht door de tuin. Bezoekerscentrum De Hoep | PWN


Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna

Een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland, te vinden in Anna Paulowna op Landgoed Hoenderdaell

Home - Dierenpark Hoenderdaell


Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk

Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld. Hier is het veilen bij afslag ontstaan. Dit was in 1887. Bijzonder: deze manier van veilen wordt nu bij alle grote veilingen toegepast. Duik in de geschiedenis en beleef bij binnen- en buitenmuseum BroekerVeiling hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep. Kom naar het leukste museum van Nederland!

Museum Broeker Veiling, dat is een leuk museum | Museum Broeker Veiling


Zuiderzee museum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur ... www.zuiderzeemuseum.nl


Boek één van onze accomodaties

U zult genieten van het strand, de duinen en de zee. Wij staan voor u klaar.

Accomodaties